hijink & zoannemieke hijink

iuxta coaching

iuxta = dichtbij, onmiddellijk, gepaard gaan met.

Een probleem of een symptoom heeft een taak. Het brengt iets wat mogelijk anders aan onze aandacht zou ontsnappen. Maar wat? 

"Waarneming betekent: het nemen van dat wat zich uit het verborgene vandaan kenbaar maakt. De oud-Griekse betekenis van waarheid is: ‘onverborgenheid’. Wat oplost, komt meestal onverwacht en raakt; het komt eerder langzaam en dient het handelen en de vrede. Het doet recht aan allen en komt allen in het systeem ten goede."  De uitnodiging om het avontuurlijke onderzoek aan te gaan over een probleem of symptoom dat zich in je lichaam, relatie, familie, leven, werk of organisatie voordoet. Vertraagd en versneld tegelijkertijd. Een deel dat achterbleef kan wellicht worden opgehaald. Een deel dat vertrokken was kan mogelijk nu blijven. Bewust-zijn krijgt alle ruimte, telkens opnieuw.

We werken met wat er is en wat er is op dat moment, fenomenologisch en systemisch. Aan tafel, op de grond en met de paarden. Er schijnt een nieuw licht en de beweging die zich toont kan doorzetten en innerlijk landen.

Activiteiten: