hijink & zoannemieke hijink

tafelopstellingen

hijink & zo werkt in de praktijk veel met tafelopstellingen: het neerzetten van figuren of voorwerpen op tafel als 'ondertiteling' bij een vraagstuk. De figuren of andere voorwerpen vertegenwoordigen een innerlijk beeld van de vraagsteller: hoe kijk ik op dit moment naar de situatie? Door dit letterlijk op tafel te krijgen versterkt het de eigen waarneming en zelfreflectie. Er komt inzicht in onderliggende patronen en beweegredenen en het onderscheidingsvermogen groeit: waarop heb je invloed en hoe is je verhouding met dat wat groter is dan een individu? Het effectief en praktisch toepassen van systemische begeleiding brengt beweging en hernieuwde verbinding teweeg.

Een tafelopstelling biedt een krachtig autonoom zoekproces voor een of meerdere vraagstellers. Het ondersteunt toegepast systemisch werken bij een intakegesprek, een begeleidingsconsult, mediation, een adviesgesprek of teamcoaching. Naast de begeleiding van tafelopstellingen zelf, biedt hijink & zo  leergroepen om deze te leren begeleiden.

  • HIER : zelf een systemisch tafelconsult aanvragen: individueel, als duo/partners of in een team.
  • HIER: zelf begeleiden van tafelopstellingen. Data nieuwe leergroepen (4 dagdelen) 2019:

  • Leergroep Tafelopstellingen XIV:   donderdagochtend 18 april, vrijdag 17 mei, donderdagochtend 18 juni.  
  • Leergroep Tafelopstellingen XV:  woensdagochtend 4 september,  donderdag 26 september, vrijdagochtend 18 oktober.

Ook als individueel leertraject mogelijk. MfN en SJK geaccrediteerd.

Klik HIER om kennis te maken met de methode van tafelopstellingen in een workshop.  Als je daarna wilt deelnemen aan een Leergroep Tafelopstellingen brengen we het bedrag voor de kennismakingsworkshop in mindering. Deze workshop is ook aan te vragen  als in-company workshop of voor een groep professionals (mediators, HR-adviseurs, projectmanagers, begeleiders).

tips voor tafelmateriaal 

Artikel: 'De zeggingskracht van tafelopstellingen'.