hijink & zoannemieke hijink

tips voor tafelmateriaal

Wie aan de slag wil met systemische interventies, een diagnostische tafelopstelling begeleidt of een tafelconsult aanbiedt,kan hiervoor competenties ontwikkelen bij hijink & zo: in de leergroep tafelopstellingen, de in-company leergroep systemisch werken, tijdens een individueel leertraject systemisch werken of op de basistraining systemisch werken voor conflictbegeleiders. Om kennis te maken met deze praktische methode op tafel zijn er kennismakingsworkshops.

Naast playmobilfiguren, legopoppetjes, stripfiguren, andere verzamel- en speelgoedfiguren en alles wat er al op tafel staat, is er de keus uit divers specifiek professioneel materiaal:

Houten figuren, gemaakt in een (sociale) houtwerkplaats. Groot & klein, rond & vierkant, met kijkrichting, vaak gekozen bij individueel systemisch consult. Bestellen bij Van Kempen Impuls

Via uitgeverij Carl Auer Verlag in Duitsland besteld: neutrale uitstraling en laagdrempelig in (zakelijk) gebruik. Donker- en lichtgrijs, vierkant & rond, een kleine inkeping als kijkrichting, groot & klein, koffertje met duurzaam materiaal. Niet meer beschikbaar, mogelijk nog tweedehands verkrijgbaar. Je kunt hier wel sets met Playmobil poppetjes bestellen.

Coachen met Oase: houten figuurtjes met herschrijfbare bovenzijde, veel gebruiksgemak, gezien  bij een aantal deelnemers van de leergroepen

Houten figuurtjes, onbeschilderd of in opdracht beschilderd, divers in grootte en vorm, in verschillende maten te bestellen bij Verwonderland

Houten blokken, diverse kleuren en vormen (vierkant/rond) en hoogtes, klein stipje als kijkrichting. In handzame koffer, te bestellen via Het Noorderlicht. Ook poppetjes zijn hier te bestellen.


Met de Rake vragen (Het Noorderlicht) kun je doorvragen op de systemische laag en op de achterzijde van de kaartjes staan symbolen voor een tafelopstelling in 2D.