hijink & zoannemieke hijink

leergroep systemisch werken professionals (op aanvraag)

Voor professionele begeleiders, adviseurs, projectmanagers, programmaleiders, HR-professionals, kan het toegepast systemisch werken veel toevoegen. Het doorzien van de context en de betrekkingen helpt om gerichte interventies te doen die een sterke uitwerking hebben ten behoeve van een gezonde samenwerking of een helder opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

hijink & zo begeleidde deze leergroepen systemisch werken  o.a. voor een gemeente en voor diverse groepen begeleiders.

  • intakeronde met deelnemers
  • systemische basiskennis opdoen en versterken
  • eigen leerdoelen volgen
  • praktische oefening in de eigen organisatie
  • tussentijdse intervisieafspraken
  • doorlopend leerproces 
  • gericht op zelf toepasbare interventies
Beknopte inhoud: 

In de leergroep komen toegepaste systemische interventies aan bod voor situaties zoals je die in je eigen werkpraktijk tegenkomt. Vanuit de start met een theoretische basis kun je verder ervaren hoe in de werkomgeving de systeemwetten 'binding, ordening, balans en bestemming' concreet overal zichtbaar zijn. Van daaruit oefen je in de praktijk met interventies die weer in de leergroep worden besproken. De meerwaarde van een collegiale leergroep en de onderlinge intervisiebijeenkomsten, is de herkenbaarheid van het krachtenveld en het borgen van een praktische aanpak, die je direct kunt gebruiken in je werk.  Het levert een waardevolle uitbreiding van de gereedschapskist op. Zie hier FLYER>systemisch werken aan tafel kan met heel divers materiaal.Reacties van deelnemers:

over deze leergroep: 


- Zeker een aanrader!
- Interveniƫren in de onderstroom, ontwikkeling op persoonlijke overtuigingen-niveau. Boeiend en intrigerend. Maakte dat ik de wereld nu voorgoed anders bekijk.
- De training geeft veel eye-openers als het gaat om wat je wel (aan)voelt/opmerkt, maar minder snel benoemt. En geeft verschillende handvatten hoe je dit kunt framen en welke mogelijke interventies je kunt doen.
- Ik ben zeer tevreden over de training en heb meer geleerd (ervaren) dan verwacht.
- Combinatie van theorie, zelf doen en ervaren en tussen de trainingsdagen door reflecteren met een maatje helpen je scherp te houden.
- Inspirerend, het bood nieuwe invalshoeken en handvatten in mijn werk.


over de begeleiding:

- Fijne trainster met een open houding die eerlijke feedback gaf.

- Hele prettige, ervaren en open dame die in staat is in korte tijd vertrouwen te creĆ«ren in de groep. 
- Op en top aanwezig.
- Geeft iedereen evenveel ruimte.
- Staat open voor alles wat er opkomt  in de groep.


JA, IK HEB INTERESSE voor de leergroep systemisch werken voor professionals